Se upp!

Nu har dom vaknat till liv ormarna! Idag blev en hund biten av en orm vid hörnet av parkeringen. Se till att vara uppmärksamma!

Vi söker dig!

Är du intresserad av rallylydnad och vill vara med att anordna aktiviteter och tävlingar? Då är det dig vi söker! Vi söker rallyentusiaster till vår rallylydnadssektor, det är bra om du tränar och kanske tävlar rallylydnad och vill hjälpas åt med att ordna roliga aktiviteter kopplat till detta med oss.

Hör av dig till oss genom att maila till Malin Persson

Om fler hjälps åt får alla göra mindre.

Valpkurs

På söndag den 3 maj startar vi en valpkurs, max 6 st deltagare. Pga rådande läget med Coronavirus får bara förare och hund delta. Vi kommer att hålla till utomhus vid 7 tillfällen, första tillfället utan hund. För mer info om anmälan se under fliken kurser

Massagekursen inställd

Massagekursen är inställd. Om du är intresserad, ta kontakt med Lina på telefon. Studiecirkel i hundmassage

Tack till Cafe Neon

Tack till Cafe Neon som sponsrat med goda smörgåstårtor till vårt årsmöte!

Nytt uttalande om klubbverksamhet

Vid sitt möte den 9 juni tog Svenska Kennelklubbens centralstyrelse åter upp frågan om klubborganiserad verksamhet under sommaren och början av hösten 2020. Här kan du ta del av förtydliganden, nya beslut och hur de motiveras.

Centralstyrelsens, CS, oro för pandemin är fortsatt väldigt stor. För att värna om medlemmarnas liv och hälsa står CS kvar vid en strikt hållning till vilken verksamhet som kan genomföras och på vilket sätt.

Resor inom landet

Även om Folkhälsomyndigheten har justerat sina rekommendationer gällande resor inom landet ser inte CS att resor till utställningar, prov, tävlingar och beskrivningar i andra delar av landet i dagsläget är nödvändiga. Därför står CS kvar vid sin strikta inställning till dessa resor. Detta bland annat utifrån att många aktiva tillhör olika riskgrupper.

Maximalt 50 personer

CS anser att olika typer av uppfinningsrika lösningar för att kunna genomföra verksamheter ska undvikas. Detta då de kan anses vara i gränszonen utifrån det syfte som de utfärdade restriktionerna har för att hindra smittspridning.

En utställning, tävling, prov eller beskrivning är att anse som en offentlig tillställning och tillämpningen ska vara att det totala antalet personer som närvarar vid tillställningen inte får överskrida 50 personer. Detta oavsett om alla personer är där samtidigt eller inte.

Personer i riskgrupper

Gällande personer som tillhör olika riskgrupper är det CS inställning att deltagande bör undvikas och att det är ett personligt ansvar för var och en att följa myndighets rekommendation. Vid utställning, prov, tävling och beskrivning är det arrangerande klubbs ansvar att inga funktionärer som tillhör någon riskgrupp anlitas.

Inställda länsklubbsutställningar

Samtliga länsklubbsutställningar ställs in till och med 30 september 2020.

Förlängd dispens gällande begränsningsregler

Den tidigare utfärdade dispensen gällande begränsningsregler för deltagande förlängs att gälla till och med 31 december 2020.

Du kan alltid surfa in på www.skk.se/covid19 för att ta del av aktuella restriktioner och rekomendationer inom SKK-organisationen.

På grund av det rådande läget angående Coronaviruset och SKK:s  åtgärder mot detta kommer det inte att bli några gemensamma torsdagsträningar förrän tidigast juni-2020.

INSTÄLLD KLUBBVERKSAMHET I SKK-ORGANISATIONEN

SKKs centralstyrelse uttalar att ingen klubborganiserad verksamhet   ska genomföras av någon klubb inom SKK-organisationen.
Enda undantaget från detta är verksamhet där högst tio personer   samtidigt förväntas befinna sig på samma plats utomhus och där de   närvarande personerna inte har rest dit från andra delar av landet  eller utlandet. Undvik resor utanför den egna regionen.
Detta gäller från den 27 mars till och med 31 maj 2020, men beslutet kan förlängas vid behov.
Med klubborganiserad verksamhet avses all form av tävlingsverksamhet, utbildning, träffar, promenader och liknande.

Viktigt
Vår verksamhet påverkas av nya riktlinjer kring Coronaviruset.
Här kan du läsa information från Svenska Brukshundklubben och Svenska Kennelklubben.
Info från Svenska Brukshundklubben (länk till info)
Info från Svenska Kennelklubben (länk till info)

Viktiga datum 2020

För att frågor, förslag och synpunkter ska behandlas av styrelsen så måste ett mail inkomma till sekreteraren. Frågor som kommer via faceebook eller på annat sätt kan vi inte garantera att kommer upp på dagordningen. Sekreterare: Malin Persson

Styrelsemöten: 18/5, 15/6, 7/9, 19/10, 16/11, 14/12
Medlemsmöten: 27/4 INSTÄLLT p.g.a. Corona, grötfest 4/12

Städdag: 6/5 INSTÄLLT p.g.a. Corona Om man vill hjälpa till att städa runt området så finns det en att göra lista på anslagstavlan på klubbhuset. All hjälp tas tacksamt emot!

Prima Djur och Maskin erbjuder Söderhamns Brukshundklubb´s medlemmar 5 % rabatt på sitt köp, och det gäller allt i butiken! Från foder till koppel, halsband, kattleksaker, hästsaker m.m.
Medtag ditt medlemskort vid ditt köp.

Prima Djur och Maskin hittar du på Nygatan 7.

Choose language

Besökare idag: 8