KURSUTBUD

Söderhamns Brukshundklubb erbjuder kurser för alla hundägare och hundar. För att delta i en kurs krävs medlemskap i Söderhamns BK eller Svensk Hundungdom. Information finns under 'Bli medlem' på hemsidan.


KURSER HÖSTEN 2018

Valpkurs - Löpande start
Vi tränar utifrån en positiv attityd för att skapa en bra relation mellan dig och din valp. Vi jobbar mycket med kontakten och hur du knyter valpen till dig genom olika typer av lek. Vi går också igenom grunderna för att gå fint i koppel, komma när matte/husse ropar, sitta och ligga på kommando och hur man hanterar hundmöten. Passivitet och så småningom stadga är andra ledord.
Från 12 veckor till 6 månader. 
Kostnad: 650 kr + ev. kostnad för kurslitteratur. 
Anmälan görs till Git Jonare: git.jonare@gmail.com
0706-405078
Betalningskod: 1
Valpkursen startar löpande under året, när en kurs är full försöker vi starta en kurs.

Valp/Unghund fortsättning
Kursen är en fördjupning och förstärkning av det ekipaget lärt sig under valpkursen. Vi fortsätter att jobba med kontakten och betona vikten av en positiv relation och lekens fortsatta betydelse. Vi arbetar vidare med de färdigheter som valpen lärt sig under den förra kursen och ökar kravet på stadga. Huvudinriktningen på kursen är allmänlydnad.
Anmäl till Git Jonare git.jonare@gmail.com
Betalkod 9

Allmänlydnaskurs nybörjare med inriktning mot apporterande fågelhundar.
Målet med den här kursen är att nå grundläggande allmänlydnad mot fågeljakt och att skapa god kontakt mellan hundägare och hund. Att skapa förståelse av att ha god allmänlydnad på sin hund för att kunna nå till start på workingtest och jaktprov.
Hund och förare får öva sig genom praktiska övningar att bl.a komma på inkallning, stanna kvar, gå vid sidan av sin förare, passivitet och stadga,och vi pratar om de olika uppgifterna som ingår för apporterande fågelhundar.
Kursen består av 7 kurstillfällen a’ 2 timmar. Datum för kurs 29/8, 4/9, 12/9, 17/9, 26/9, 2/10 samt 9/10 OBS kurse är uppdelad på olika vardagar. 
För deltagande krävs att hunden är minst 6 mån. Vaccinerad samt att du är medlem i klubben. Max 6 deltagare.
Anmälan görs till Anneli Jokinen
anneli.jokinen@telia.com
0702301164
Kostnad är 650:-
Betalkod 8

Allmänlydnadskurs - Fullsatt
På denna kurs får du och din hund möjligheten att lära er grunderna till en bra och fungerande vardagslydnad. Mål med kursen är att skapa god kontakt mellan hundägare och hund. Att hunden ska lära sig praktiska och nödvändiga saker som t ex att komma på inkallning, stanna kvar på kommando och inte dra i kopplet. Vi kommer även testa på nosaktivering samt gå igenom grundläggande hundkunskap. Kursen består av 7 kurstillfällen a´ 2 timmar. Tillfällena kommer att komma ut på hemsidan. För deltagande krävs att hunden är vaccinerad samt att du är medlem i klubben. 
Kurskostnad är 650 kr. 
Anmälan på sms till Linda Hillberg, 070-7788528. 
Betalningskod:  2


Nybörjarkurs i agility 
Denna kurs riktar sig till dig som vill börja träna agility. Agility är en kul aktiveringsform som stärker samarbetet med hunden och är en rolig och utmanande tävlingsgren. Hunden måste vara minst 12 månader gammal och ha viss grundlydnad, bl.a. ska den kunna vara lös bland andra hundar, stanna kvar på kommando och komma på inkallning. Kursen innehåller grunderna i hinderinlärning och handling.
Kostnad: 650 kr + ev. kostnad för kurslitteratur.
Anmälan görs till Helena Palmqvist-Rösth: helena.rosth@telia.com
Betalningskod: 3

Agility Fortsättningskurs/Tävlingskurs
Helgkurs med två längre kurstillfällen per gång med några veckors mellanrum. Vilka helger är ännu inte bestämt. I fortsättningskursen går vi igenom grundövningar och mer avancerad handling, i tävlingskursen inriktar vi oss mer mot tävling. 
Hunden ska ha genomgått nybörjarkurs alternativt fortsättningskurs tidigare.
Intresseanmälan till Helena Palmqvist-Rösth: helena.rosth@telia.com där du talar om vilken av kurserna du vill gå, så avgör vi utifrån antalet anmälda vilken nivå vi lägger den på.
Kostnad: 650:-
Betalkod: 4

Spårkurs, prova på - Fullsatt
Här får du chansen att, i liten grupp, fördjupa dina och hundens kunskaper i det roliga spårarbetet! Övningarna är individuellt utformade och passar oavsett om du vill tävla i spår eller bara ha en trevlig aktivering tillsammans med din hund. Oavsett din nuvarande kunskapsnivå - det går alltid att hitta nya utmaningar i spårskogen! 
Kostnad: 300:- + ev. kostnad för kurslitteratur
Anmälan görs till Anna Berg: kungsanna72@hotmail.com 
Betalningskod: 5

Rallylydnad Fortsättning - Fullsatt
Rallylydnad handlar om glädje, samarbete och kontakt. Hund och förare går tillsammans en bana och utför olika moment som beskrivs på skyltar utefter banan.
Under denna kurs går vi igenom grunder, skyltar, regler och har roligt tillsammans. Detta stärker bandet mellan förare och hund samt tränar upp vardagslydnad på ett roligt och utmanande sätt.
Under denna kurs går vi vidare till fortsättningklassens skyltar samt fortsätter att öva på nybörjarskyltar. Passar dig som har gått nybörjarkursen samt vill fortsätta med denna roliga träning och tävlingsform.
Kostnad: 400:- + ev. Kostnad för kurslitteratur
Anmälan till Sofia Olsson: sofia.olssons@hotmail.com
Kursen kommer att vara på onsdagar och startar så snart den blivit full.
Betalningskod: 7

Appellkurs - Fullsatt
För dig med ambitioner att tävla i bruks.
Vi kommer att praktiskt gå igenom appellens alla lydnadsmoment och även prata teoretiskt om de grenar du kan tävla i inom bruks. För att delta ska man ha inkallning på sin hund, samt kunna ha den lös. 
Anmälan till: amanda_pettersson@msn.com
Start 5/9
Betalkod 8

Barn/Ungdom med hund 

Denna kurs riktigt sig till dig som är barn/ungdom och vill prova roliga aktiviteter tillsammans med din hund. Vi kommer att testa dogparkour, sök, uppletande och rallylydnad. 

6 stycken kurstillfällen.

Anmäl till millanlonn@hotmail.com

Pris 600:- 

Betalkod 10


Vi är väldigt glada över att det är så många som vill gå kurs hos oss, kurserna blir fullsatta fort, om en kurs som du är intresserad av är fullsatt så kan du mejla till respektive kursledare för att visa ditt intresse. Om det finns tillräckligt med intresse så kan vi öppna upp för en till kurs.


Privatlektioner
Vill du ha hjälp med tävlingslydnaden eller är det vardagslydnaden som inte fungerar? Nu kan du få privatlektioner på klubben med valfri instruktör.
Pris: 
400 kr 1 timme         
600 kr 2 timmar
Frågor, funderingar och anmälan skickar du till Amanda Pettersson: amanda_pettersson@msn.com


För att gå kurs måste du vara medlem i Söderhamns Brukshundklubb eller Svensk Hundungdom. Vid anmälan ange: Namn, adress, telefonnr samt hundens ras, ålder och namn. Hunden måste vara vaccinerad mot valpsjuka, ange datum.

Alla hundar ska enligt Jordbruksverket vara ID märkta. Svenska Brukshundklubben (SBK) har bestämt att fr.o.m 2007-01-01 måste alla hundar som deltar i någon form av kurs visa ID handling.

Tänk på att kursavgiften ska vara betald innan kursstart. På betalningen ska du ange den ovan angivna betalningskoden för kursen samt ditt namn och personnummer.
Bankgiro: 621-4241

Något du undrar över angående kurserna? Hör av dig till Amanda:
amanda_pettersson@msn.com

 

Fortsättningskursen tränar på stan

Rapport

Agility

Agility 

Juniorrallylydnad

Viltspår

Viltspår