Söderhamns Brukshundklubb erbjuder kurser för alla hundägare och hundar.

För att delta i en kurs krävs medlemskap i Söderhamns BK eller Svensk Hundungdom. Information finns under 'Bli medlem' på hemsidan. Tänk på att kursavgiften ska vara betald innan kursstart. På betalningen ska du ange den angivna betalningskoden för kursen samt ditt namn och personnummer.
Bankgiro: 621-4241

Kurser 2021

Valpkurs - kursstart 16/8 - FULLT

Vi tränar utifrån en positiv attityd för att skapa en bra relation mellan dig och din valp. Vi jobbar mycket med kontakten och hur du knyter valpen till dig genom olika typer av lek. Vi går också igenom grunderna för att gå fint i koppel, komma när matte/husse ropar, sitta och ligga på kommando och hur man hanterar hundmöten. Passivitet och så småningom stadga är andra ledord.
Från 12 veckor till 6 månader.

Anmälan görs till Yvonne Brolin: yvonne.brolin@helsingenet.com

Max antal deltagare: 6 st

Kostnad: 850 kr + ev. kostnad för kurslitteratur.
Betalningskod: 1

Valpkursen startar löpande under året, när en kurs är full försöker vi starta en kurs.

Valp/Unghund fortsättning - kursstart 22/8 - FULLT
Kursen är en fördjupning och förstärkning av det ekipaget lärt sig under valpkursen. Vi fortsätter att jobba med kontakten och betona vikten av en positiv relation och lekens fortsatta betydelse. Vi arbetar vidare med de färdigheter som valpen lärt sig under den förra kursen och ökar kravet på stadga. Vidareutvecklar aktiveringsövningar som spårarbete och uppletande av föremål.  Huvudinriktningen på kursen är allmänlydnad.

Anmälan görs till Yvonne Brolin: yvonne.brolin@helsingenet.com

Max antal deltagare: 6 st

Kostnad: 850 kr
Betalningskod: 2

Rallylydnad Nybörjare - kursstart 22/8 FULLT!
Kursen startar upp söndagen den 22/8. Vi kommer därefter bestämma datum tillsammans. Rallylydnad är en rolig gren som bygger på kontakt och samarbete. Det är också en rolig och avslappnad tävlingsgren. För att delta krävs att hunden är minst 10 månader och ha viss grundlydnad: kunna gå i koppel och kunna sitt och ligg. Det är bra om du som förare själv läser in dig på skyltar och moment före kursens början.

Anmälan görs till Maria Svensson: maria.s.svensson@gmail.com

Max antal deltagare 6 st.

Kostnad: 500 kr
Betalkod: 3

Tävlingslydnad, momentträning.

Helgkurs i tävlingslydnad, för dig som tävlar lydnad eller vill börja tävla lydnad. Kursen fokuserar på hur lydnadsmomenten lärs in och vidareutvecklas och ger verktyg för problemlösning. För att delta krävs att hunden är minst 10 månader och har god grundlydnad.

Datum: 4/9 och 3/10,
kl 9 -11.30

Anmälan görs till Hanna Rösth: hanna.rosth@gmail.com
Ange i anmälan om ni börjat tävla lydnad och i så fall vilken klass ni är i.

Max antal deltagare 5 st.

Kostnad: 500 kr
Betalkod: 5

Nyfiken på Specialsök?

En teorikväll för dig som vill komma igång, el har just startat upp specialsök med preparat röd kong klassic.

Vad bör jag tänka på om jag vill komma igång med specialsök?

Skillnader mellan Specialsök och Nosework?

Här tar vi upp det viktigaste och svarar på frågor om träning och specialsöket som provform.

Kursledare:
Katarina Bergendahl SBK Specialsöks instruktör.

Petra Stark Specialsöks hundförare inom polisen.

Mån 6/9 kl 18.00-20.00 på Brukshundsklubben

Kostnad 200 kr
Betaltkod: 6

Anmälan och frågor till Katarina: foxmaja@hotmail.com

Vi är väldigt glada över att det är så många som vill gå kurs hos oss, kurserna blir fullsatta fort, om en kurs som du är intresserad av är fullsatt så kan du mejla till respektive kursledare för att visa ditt intresse. Om det finns tillräckligt med intresse så kan vi öppna upp för en till kurs.

Privatlektioner
Vill du ha hjälp med tävlingslydnaden eller är det vardagslydnaden som inte fungerar? Nu kan du få privatlektioner på klubben med valfri instruktör.
Pris:
400 kr 1 timme
600 kr 2 timmar
Frågor, funderingar och anmälan skickar du till Amanda Pettersson: amanda_pettersson@msn.com

För att gå kurs måste du vara medlem i Söderhamns Brukshundklubb eller Svensk Hundungdom. Vid anmälan ange: Namn, adress, telefonnr samt hundens ras, ålder och namn. Hunden måste vara vaccinerad mot valpsjuka, ange datum.

Alla hundar ska enligt Jordbruksverket vara ID märkta. Svenska Brukshundklubben (SBK) har bestämt att fr.o.m 2007-01-01 måste alla hundar som deltar i någon form av kurs visa ID handling.

Något du undrar över angående kurserna? Hör av dig till Katarina:
foxmaja@hotmail.com

Fortsättningskursen tränar på stan