KURSUTBUD

Söderhamns Brukshundklubb erbjuder kurser för alla hundägare och hundar. För att delta i en kurs krävs medlemskap i Söderhamns BK eller Svensk Hundungdom. Information finns under 'Bli medlem' på hemsidan.


KURSER HÖSTEN 2017

Valpkurs - Löpande start
Vi tränar utifrån en positiv attityd för att skapa en bra relation mellan dig och din valp. Vi jobbar mycket med kontakten och hur du knyter valpen till dig genom olika typer av lek. Vi går också igenom grunderna för att gå fint i koppel, komma när matte/husse ropar, sitta och ligga på kommando och hur man hanterar hundmöten. Passivitet och så småningom stadga är andra ledord.
Från 12 veckor till 6 månader.
Kostnad: 650 kr + ev. kostnad för kurslitteratur.
Anmälan görs till Git Jonare: git.jonare@soderhamn.com
0706-405078
Betalningskod: 1
Valpkursen startar löpande under året, när en kurs är full försöker vi starta en kurs.

Valpkurs mot tävling - Fullsatt
Denna kurs vänder sig till dig som har en valp mellan 4 och 8 månader och har tävlingsambitioner med den nya valpen. Kanske har du haft en tävlingshund förut eller är ny inom hundsport men har ambitionen att tävla i någon gren med din hund.
Vi lägger upp valpgrunderna med mål att skapa en god tävlingsgrund, den skiljer sig mot en vanlig valpkurs.
Kostnad 650:- + ev kostnad för kurslitteratur.
Anmälan på sms till Amanda Pettersson på 0706126347
Betalkod: 10

Allmänlydnadsträning
I höst är allmnlydnadskursen uppdelad i fristående allmänlydnadstillfällen. Det betyder att det är först till kvarn på varje kurstillfälle med sex platser vardera.
Kostnad är 100 kr per tillfälle och det som krävs är att din hund är vaccinerad och att du är medlem.
Tillfällena kommer att komma ut på hemsidan och anmälan sker till Katarina via sms på:
070- 6709544 eller mejl: foxmaja@hotmail.

Vi går igenom olika allmänlydnadsmoment vid de olika tillfällen och det finns fyra olika kursupplägg att anmäla dig till, missar du ett så kan det dyka upp igen vid ett annat datum.
Se Kursupplägg
Betalningskod: 2
5/9 DEL 1 KL 18-20. 12/9 DEL 2  KL 18-20. 19/9 DEL 3 KL 18-20. 25/9 DEL 4 KL 18-20

Nybörjarkurs i agility - Fullsatt
5 tisdagar 18-20:00 med start i slutet på augusti.
Denna kurs riktar sig till dig som vill börja träna agility. Agility är en kul aktiveringsform som stärker samarbetet med hunden och är en rolig och utmanande tävlingsgren. Hunden måste vara minst 12 månader gammal och ha viss grundlydnad, bl.a. ska den kunna vara lös bland andra hundar, stanna kvar på kommando och komma på inkallning. Kursen innehåller grunderna i hinderinlärning och handling.
Kostnad: 650 kr + ev. kostnad för kurslitteratur.
Anmälan görs till Helena Palmqvist-Rösth: helena.rosth@telia.com
Betalningskod: 3

Agility Fortsättningskurs/Tävlingskurs
Helgkurs med två längre kurstillfällen per gång med några veckors mellanrum. Vilka helger är ännu inte bestämt. I fortsättningskursen går vi igenom grundövningar och mer avancerad handling, i tävlingskursen inriktar vi oss mer mot tävling.
Hunden ska ha genomgått nybörjarkurs alternativt fortsättningskurs tidigare. Intresseanmälan till hanna.rosth@gmail.com där du talar om vilken av kurserna du vill gå, så avgör vi utifrån antalet anmälda vilken nivå vi lägger den på.
Kostnad: 450:-
Betalkod: 4

Spårkurs, prova på - Fullsatt
Här får du chansen att, i liten grupp, fördjupa dina och hundens kunskaper i det roliga spårarbetet! Övningarna är individuellt utformade och passar oavsett om du vill tävla i spår eller bara ha en trevlig aktivering tillsammans med din hund. Oavsett din nuvarande kunskapsnivå - det går alltid att hitta nya utmaningar i spårskogen!
Kostnad: 300:- + ev. kostnad för kurslitteratur
Anmälan görs till Anna Berg: kungsanna72@hotmail.com
Betalningskod: 5

Brukslydnad - Fullsatt
Kursen i brukslydnad är för dig som har tävlingsambitioner i bruks, men som ännu inte provat på att tävla. Men även för dig som redan varit ute och tävlat och som kanske behöver få lite nya idéer i din träning och hjälp att komma vidare. På kursen går vi igenom lydnadsmomenten i appellklassen och även budföringen. En god kontakt med sin hund samt kunna ha den lös ser vi som en förutsättning för att kunna gå kursen.
Kostnad 650:- + ev. kostnad för kurslitteratur
Anmälan till Camilla Lönn: millanlonn@hotmail.com
Betalningskod: 6

Tävlingslydnad - Fullsatt
Denna kurs vänder sig till dej som tävlar eller vill börja tävla i lydnad. Vi kommer att gå igenom dom nya lydnadsmomenten som infördes 2017, från Startklass till klass 3.
Träningen anpassas efter den nivå ni befinner er på. Förutsättning att delta är att kunna ha hunden lös och att den kommer på inkallning.
Kostnad: 650:- + ev. kostnad för kurslitteratur
Anmälan på sms till Amanda Pettersson på 0706126347
Betalningskod: 7

Rallylydnad, prova på - Fullsatt
Rallylydnad handlar om glädje, samarbete och kontakt. Hund och förare går tillsammans en bana och utför olika moment som beskrivs på skyltar utefter banan.
Under denna kurs går vi igenom grunder, skyltar, regler och har roligt tillsammans. Detta stärker bandet mellan förare och hund samt tränar upp vardagslydnad på ett roligt och utmanande sätt.
Kostnad: 400:- + ev. Kostnad för kurslitteratur
Anmälan till Birgitta Lindahl: birgitta.lindahl67@gmail.com
Betalningskod: 8

Juniorkurser Hösten 2017

Agility och Rallylydnad
För dig som vill prova på eller fortsätta träna agility och rallylydnad.  Den här kursen passar alla hundar och barn/umgdomar. Inga förkunskaper krävs.
Kostnad: 200:-
Anmälan till Mariette Hansen hansen.mariette@gmail.com
Betalningskod: 9


Vi är väldigt glada över att det är så många som vill gå kurs hos oss, kurserna blir fullsatta fort, om en kurs som du är intresserad av är fullsatt så kan du mejla till respektive kursledare för att visa ditt intresse. Om det finns tillräckligt med intresse så kan vi öppna upp för en till kurs.


Privatlektioner
Vill du ha hjälp med tävlingslydnaden eller är det vardagslydnaden som inte fungerar? Nu kan du få privatlektioner på klubben med valfri instruktör.
Pris: 
400 kr 1 timme         
600 kr 2 timmar
Frågor, funderingar och anmälan skickar du till Amanda Pettersson: amanda_pettersson@msn.com


För att gå kurs måste du vara medlem i Söderhamns Brukshundklubb eller Svensk Hundungdom. Vid anmälan ange: Namn, adress, telefonnr samt hundens ras, ålder och namn. Hunden måste vara vaccinerad mot valpsjuka, ange datum.

Alla hundar ska enligt Jordbruksverket vara ID märkta. Svenska Brukshundklubben (SBK) har bestämt att fr.o.m 2007-01-01 måste alla hundar som deltar i någon form av kurs visa ID handling.

Tänk på att kursavgiften ska vara betald innan kursstart. På betalningen ska du ange den ovan angivna betalningskoden för kursen samt ditt namn och personnummer.
Bankgiro: 621-4241

Något du undrar över angående kurserna? Hör av dig till Amanda:
amanda_pettersson@msn.com

 

Fortsättningskursen tränar på stan

Rapport

Agility

Agility 

Juniorrallylydnad

Viltspår

Viltspår