KURSUTBUD

Söderhamns Brukshundklubb erbjuder kurser för alla hundägare och hundar. För att delta i en kurs krävs medlemskap i Söderhamns BK eller Svensk Hundungdom. Information finns under 'Bli medlem' på hemsidan.


KURSER VÅREN 2019

Valpkurs - Löpande start
Vi tränar utifrån en positiv attityd för att skapa en bra relation mellan dig och din valp. Vi jobbar mycket med kontakten och hur du knyter valpen till dig genom olika typer av lek. Vi går också igenom grunderna för att gå fint i koppel, komma när matte/husse ropar, sitta och ligga på kommando och hur man hanterar hundmöten. Passivitet och så småningom stadga är andra ledord.
Från 12 veckor till 6 månader. 
Kostnad: 650 kr + ev. kostnad för kurslitteratur. 
Anmälan görs till Git Jonare: git.jonare@gmail.com
0706-405078
Betalningskod: 1
Valpkursen startar löpande under året, när en kurs är full försöker vi starta en kurs.

Valp/Unghund fortsättning
Kursen är en fördjupning och förstärkning av det ekipaget lärt sig under valpkursen. Vi fortsätter att jobba med kontakten och betona vikten av en positiv relation och lekens fortsatta betydelse. Vi arbetar vidare med de färdigheter som valpen lärt sig under den förra kursen och ökar kravet på stadga. Huvudinriktningen på kursen är allmänlydnad.
Anmäl till Yvonne Brolin: yvonne.brolin@helsingenet.com
Kostnad 650:-
Betalkod: 2

Valpkurs mot tävling (Från 5 månader) - Fullsatt
För dig som skaffat valp och har framtida tävlings ambitioner.
Vi kommer gå igenom övningar som lägger en bra grund för den framtida tävlingshunden. Bla. Grunder till ett fotgående, ingångar vid sidan, inkallningar, störningsträning och miljöstyrka.

Datum: 7/5 info utan hund, 14/5, 21/5, 28/5, 4/6, 11/6, 18/6, 25/6
Samtliga 18:30
Anmälan till Amanda Pettersson: a.pettersson1992@gmail.com
Kostnad 650:-
Betalkod: 3

 

Nybörjarkurs i agility 
Denna kurs riktar sig till dig som vill börja träna agility. Agility är en kul aktiveringsform som stärker samarbetet med hunden och är en rolig och utmanande tävlingsgren. Hunden måste vara minst 12 månader gammal och ha viss grundlydnad, bl.a. ska den kunna vara lös bland andra hundar, stanna kvar på kommando och komma på inkallning. Kursen innehåller grunderna i hinderinlärning och handling.
Kostnad: 650 kr + ev. kostnad för kurslitteratur.
Anmälan görs till Marianne Hansson: um.hansson55@gmail.com
Betalningskod: 4

Agility Fortsättningskurs/Tävlingskurs
I fortsättningskursen går vi igenom grundövningar och mer avancerad handling, i tävlingskursen inriktar vi oss mer mot tävling. Hunden ska ha genomgått nybörjarkurs alternativt fortsättningskurs tidigare.
Intresseanmälan till Helena Palmqvist-Rösth: helena.rosth@telia.com Där du talar om vilken av kurserna du vill gå, så avgör vi utifrån antalet anmälda vilken nivå vi lägger den på.
Fem tillfällen troligen på måndagar med start i mitten av april förutsatt att det är barmark.
Kostnad: 650:-
Betalkod: 5

Spårkurs - med fokus på appellspår
Här får du chansen att, i liten grupp, fördjupa dina och hundens kunskaper i det roliga spårarbetet! Övningarna är individuellt utformade och kursen vänder sig till dig som har spårat litegrann med din hund och nu vill ut och tävla.
4 tillfällen
Anmäl till Anna Bergh kungsanna72@hotmail.com
Kostnad: 400:- + ev. kostnad för kurslitteratur
Betalkod: 6

Rallylydnad Nybörjare - Fullsatt
Rallylydnad handlar om glädje, samarbete och kontakt. Hund och förare går tillsammans en bana och utför olika moment som beskrivs på skyltar utefter banan.
Under denna kurs går vi igenom grunder, skyltar, regler och har roligt tillsammans. Detta stärker bandet mellan förare och hund samt tränar upp vardagslydnad på ett roligt och utmanande sätt.
Passar dig som vill lära dig eller fortsätta att utvecklas i denna roliga träning och tävlingsform.
Kostnad: 650:- + ev. Kostnad för kurslitteratur
Anmälan till Sofia Olsson: sofia.olssons@hotmail.com
Kursen kommer att vara varannan tisdag och varannan onsdag och startar så snart gräsplan är redo efter vintern.
Betalningskod: 7

Appellkurs - Fullsatt
För dig med ambitioner att tävla i bruks.
Vi kommer att praktiskt gå igenom appellens alla lydnadsmoment och även prata teoretiskt om de grenar du kan tävla i inom bruks. För att delta ska man ha inkallning på sin hund, samt kunna ha den lös.
Datum för kursen:
8/5 info utan hund. 15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6, 19/6, 26/6
Samtliga 18:30
Kostnad: 650:-
Anmälan till Amanda Pettersson: a.pettersson1992@gmail.com
Betalkod: 8

Allmänlydnadskurs 
På denna kurs får du och din hund möjligheten att lära er grunderna till en bra och fungerande vardagslydnad. Mål med kursen är att skapa god kontakt mellan hundägare och hund. Att hunden ska lära sig praktiska och nödvändiga saker som t ex att komma på inkallning, stanna kvar på kommando och inte dra i kopplet. Vi kommer även testa på nosaktivering samt gå igenom grundläggande hundkunskap. Kursen består av 7 kurstillfällen a´ 2 timmar. Tillfällena kommer att komma ut på hemsidan. För deltagande krävs att hunden är vaccinerad samt att du är medlem i klubben. 
Kurskostnad är 650 kr. 
Anmälan på sms till Linda Hillberg, 070-7788528. 
Betalkod 9


Vi är väldigt glada över att det är så många som vill gå kurs hos oss, kurserna blir fullsatta fort, om en kurs som du är intresserad av är fullsatt så kan du mejla till respektive kursledare för att visa ditt intresse. Om det finns tillräckligt med intresse så kan vi öppna upp för en till kurs.


Privatlektioner
Vill du ha hjälp med tävlingslydnaden eller är det vardagslydnaden som inte fungerar? Nu kan du få privatlektioner på klubben med valfri instruktör.
Pris: 
400 kr 1 timme         
600 kr 2 timmar
Frågor, funderingar och anmälan skickar du till Amanda Pettersson: amanda_pettersson@msn.com


För att gå kurs måste du vara medlem i Söderhamns Brukshundklubb eller Svensk Hundungdom. Vid anmälan ange: Namn, adress, telefonnr samt hundens ras, ålder och namn. Hunden måste vara vaccinerad mot valpsjuka, ange datum.

Alla hundar ska enligt Jordbruksverket vara ID märkta. Svenska Brukshundklubben (SBK) har bestämt att fr.o.m 2007-01-01 måste alla hundar som deltar i någon form av kurs visa ID handling.

Tänk på att kursavgiften ska vara betald innan kursstart. På betalningen ska du ange den ovan angivna betalningskoden för kursen samt ditt namn och personnummer.
Bankgiro: 621-4241

Något du undrar över angående kurserna? Hör av dig till Amanda:
amanda_pettersson@msn.com

 

Fortsättningskursen tränar på stan

Rapport

Agility

Agility 

Juniorrallylydnad

Viltspår

Viltspår