TÄVLINGAR I HELGEN

2022-09-30 22:06

172031434_10219702428497243_3102044608515471337_n

I helgen är det tävlingar på klubben.

På lördag är det Lydnadstävlingar och på Söndag är det Rallytävlingar

Kom och heja på alla tävlande, titta på fina ekipage och ta en fika med en god macka eller kaka

VARMT VÄLKOMNA

Kennelhosta i Söderhamn

2022-09-12 20:21

Information från Hälsinglands Smådjursklinik´s FB-Sida

Vi får just nu många samtal, speciellt i Söderhamn, angående Kennelhosta.

Kennelhosta är en virussjukdom som kan drabba alla hunddjur men inte katter eller människor.

Det kan ta upp till 10 dagar för en hund att insjukna efter att ha blivit smittad.

Kennelhosta orsakas av flera olika virus, varav några kan vi kan vaccinera mot. Vaccin mot kennelhosta rekommenderas till hundar som vistas i hundtäta miljöer och ges en gång om året. Ett vaccin ger emellertid inte 100% skydd men ger lindrigare symptom.

Symtomen är framför allt en kraftig, skrällande hosta som ibland avslutas av att hunden försöker kräkas. Det kan ofta låta som att hunden satt något i halsen. Hostattackerna kommer ofta i samband med aktiviet. Hunden är oftast pigg även om en lätt feber kan förekomma. Skulle hunden bli dämpad, få hög feber, andningsbesvär eller få gult nosflöde ska ni kontakta veterinären igen då det kan vara tecken på en sekundärinfektion som kan orsaka lunginflammation. Det är mycket ovanligt med dödsfall till följd av kennelhosta men symtomen kan vara besvärliga och några veckor att helt bli av med.

Kennelhosta är mycket smittsamt. Man bör undvika kontakt med hundar som har symtom på kennelhosta, precis som man bör undvika att ens egen hund har kontakt med andra hundar under minst 2 veckor från det att dne började hosta.

Oftast behövs ingen behandling för att hunden ska tillfriskna, förutom vila och omvårdnad. Hunden ska eh ansträngas under eller direkt efter sjudomsperioden. I vissa fall kan behandling/hostdämpande mieicin vara aktuellt, den skrivs då ut vid ett veterinärbesök om behov finns.

Vid frågor tveka inte att kontakta oss

Nosaktivitet & Prova på bruks

2022-08-31 07:15

Logga_kopia

Kom och umgås och/eller prova på bruks med oss helgen Fred-Söndag 23–25´september 2022.

För dig som vill prova, el är nyfiken på personspår, uppletande och/eller personsök, som ingår i våra bruksgrenar. Då är det här helgen för dig.

För vem? För dig som är medlem i Söderhamnsbrukshundklubb.

Inga förkunskaper krävs. Helgen är inte någon kurs mot tävling utan ett tillfälle att prova på nosaktiviteter för aktivering el om du är nyfiken på hur några av tävlingsgrenarna ser ut.

På lördagseftermiddagen har Vi bjudit in klubbens egna Kjell Järsand som är domare i bruks, lydnad och räddningssök.

Här har vi chans att ställa frågor om hur de olika tävlingsgrenarna ser ut. Kjell kommer även att förklara för oss i stort hur hundens doftsinne fungerar.

Fredag: Samling vid klubben kl. 18.00 för att prova ett uppletande med din hund.
Lördag: Samling vid klubben kl. 9.00 för att i samlad trupp bege oss till sökskogen i egen bil.
Fika, oömmakläder och något att sitta på är fint att ha med.
Lördag: Samling vid klubbstugan kl.16 för att lyssna på och fråga ut Kjell😊
Lördag: Grillen tänds för medhavd förtäring.
Söndag: Samling vid klubben kl.10.00 för att i samlad trupp bege oss till spår skogen. Samma kriterier som lördagen. Aktiviteten avslutas i skogen.

Man kan välja en eller fler aktiviteter med eller utan hund.

Kostnad: Ett glatt humör.

Anmälan görs via mail foxmaja@hotmail.com (Katarina Bergendahl) uppge aktivitet/er namn och telefonnummer samt medlemsnummer. Sista anmälnings måndagen den 21/9–22.

Du kan alltid surfa in på Folkhälsomyndigheten för att ta del av aktuella restriktioner

Vår verksamhet påverkas av nya riktlinjer kring Coronaviruset. Viktigt
Här kan du läsa information

Viktiga datum 2022

För att frågor, förslag och synpunkter ska behandlas av styrelsen så måste ett mail inkomma till sekreteraren. Frågor som kommer via faceebook eller på annat sätt kan vi inte garantera att kommer upp på dagordningen. Sekreterare: Siv Larsson

Styrelsemöten 2022: 15/3, 11/4, 9/5, 13/6, 15/8, 12/9, 10/10, 14/11, 12/12
Medlemsmöten 2022: 11/5, 17/8, 2/12

Sponsorer till våra tävlingar

Gävleborgs zoo Söderhamn

Brit

Ny adress till Webbmaster:  lenafia@outlook.com

Hit skickar ni bilder, tävlingsresultat, grattisar mm.

Tillsammans gör vi hemsidan levande

Besökare idag: 7 | Denna månad: 385 | Totalt: 58170