Söderhamns Brukshundklubb erbjuder kurser för alla hundägare och hundar. 

För att delta i en kurs krävs medlemskap i Söderhamns BK eller Svensk Hundungdom. Information finns under 'Bli medlem' på hemsidan. Tänk på att kursavgiften ska vara betald innan kursstart. På betalningen ska du ange den angivna betalningskoden för kursen samt ditt namn och personnummer.
Bankgiro: 621-4241


 Kurser 2022/23

Valpkurs - kursstart löpande

Vi tränar utifrån en positiv attityd för att skapa en bra relation mellan dig och din valp. Vi jobbar mycket med kontakten och hur du knyter valpen till dig genom olika typer av lek. Vi går också igenom grunderna för att gå fint i koppel, komma när matte/husse ropar, sitta och ligga på kommando och hur man hanterar hundmöten. Passivitet och så småningom stadga är andra ledord.
Från 12 veckor till 6 månader. 

Anmälan görs till Yvonne Brolin: yvonne.brolin@helsingenet.com

Max antal deltagare: 6 st

Kostnad: 850 kr + ev. kostnad för kurslitteratur. 
Betalningskod: 1

Valpkursen startar löpande under året, när en kurs är full försöker vi starta en kurs.


Valp/Unghund fortsättning - kursstart löpande 
Kursen är en fördjupning och förstärkning av det ekipaget lärt sig under valpkursen. Vi fortsätter att jobba med kontakten och betona vikten av en positiv relation och lekens fortsatta betydelse. Vi arbetar vidare med de färdigheter som valpen lärt sig under den förra kursen och ökar kravet på stadga. Vidareutvecklar aktiveringsövningar som spårarbete och uppletande av föremål.  Huvudinriktningen på kursen är allmänlydnad.

Anmälan görs till Yvonne Brolin: yvonne.brolin@helsingenet.com


Max antal deltagare: 6 st

Kostnad: 850 kr 
Betalningskod: 2


 

Kurser 2023

Kommer inom kort

 


 Vi är väldigt glada över att det är så många som vill gå kurs hos oss, kurserna blir fullsatta fort, om en kurs som du är intresserad av är fullsatt så kan du mejla till respektive kursledare för att visa ditt intresse. Om det finns tillräckligt med intresse så kan vi öppna upp för en till kurs.


 


För att gå kurs måste du vara medlem i Söderhamns Brukshundklubb eller Svensk Hundungdom. Vid anmälan ange: Namn, adress, telefonnr samt hundens ras, ålder och namn. Hunden måste vara vaccinerad mot valpsjuka, ange datum.

Alla hundar ska enligt Jordbruksverket vara ID märkta. Svenska Brukshundklubben (SBK) har bestämt att fr.o.m 2007-01-01 måste alla hundar som deltar i någon form av kurs visa ID handling.

Något du undrar över angående kurserna? Hör av dig till Katarina: 
foxmaja@hotmail.com

 

 

Fortsättningskursen tränar på stan

Rapport

Agility

Agility 

Juniorrallylydnad

Viltspår

Viltspår