Söderhamns Brukshundklubb erbjuder kurser för alla hundägare och hundar.

För att delta i en kurs krävs medlemskap i Söderhamns BK eller Svensk Hundungdom. Information finns under 'Bli medlem' på hemsidan. Tänk på att kursavgiften ska vara betald innan kursstart. På betalningen ska du ange den angivna betalningskoden för kursen samt ditt namn och personnummer.
Bankgiro: 621-4241

Kurser 2022

Valpkurs - kursstart löpande

Vi tränar utifrån en positiv attityd för att skapa en bra relation mellan dig och din valp. Vi jobbar mycket med kontakten och hur du knyter valpen till dig genom olika typer av lek. Vi går också igenom grunderna för att gå fint i koppel, komma när matte/husse ropar, sitta och ligga på kommando och hur man hanterar hundmöten. Passivitet och så småningom stadga är andra ledord.
Från 12 veckor till 6 månader.

Anmälan görs till Yvonne Brolin: yvonne.brolin@helsingenet.com

Max antal deltagare: 6 st

Kostnad: 850 kr + ev. kostnad för kurslitteratur.
Betalningskod: 1

Valpkursen startar löpande under året, när en kurs är full försöker vi starta en kurs.

Valp/Unghund fortsättning - kursstart löpande
Kursen är en fördjupning och förstärkning av det ekipaget lärt sig under valpkursen. Vi fortsätter att jobba med kontakten och betona vikten av en positiv relation och lekens fortsatta betydelse. Vi arbetar vidare med de färdigheter som valpen lärt sig under den förra kursen och ökar kravet på stadga. Vidareutvecklar aktiveringsövningar som spårarbete och uppletande av föremål.  Huvudinriktningen på kursen är allmänlydnad.

Anmälan görs till Yvonne Brolin: yvonne.brolin@helsingenet.com

Max antal deltagare: 6 st

Betalningskod: 2

Allmänlydnadskurs

Vill du ha hjälp på traven med ordning och reda i vardagen.
Med teori varvat med praktiska övningar, så som tex komma på inkallning, stannakvar, slappna av och koppelträning. Vi jobbar för att stärka relationen, mellan hund och förare för en roligare vardag med mindre konflikter.

Anmälan/ frågor görs till: Katarina Bergendahl via SMS 070-6709544 eller till foxmaja@hotmail.com

Kursdatum
Tisd 3/5 Kl 18.00- 21
Tisd 10/5 kl 18-20.30
Tisd 17/5 18-20.30
Tisd 24/5 18-20.30
Tisd 31/5 18-20.30
Tisd 7/6 18- 20.30

Kursavgift 850 kr
Betalkod: 4

Prova-på-agility
Här får du chansen att testa om agility är något för dej och din hund! Vi går igenom alla hinder och tränar lite handling. Hunden ska vara minst 12 månader och kunna vara lös bland andra hundar och komma på inkallning.
Onsdagar: 27 april, 4 maj, 11 maj. 18.00-20.15

Anmälan till Marianne Hansson
um.hansson55@gmail.com eller tel. 070-2078811

Betalkod: 5
Kostnad: 300 kr

Fortsättningskurs i agility, 5 tillfällen

Vi slipar vidare på hinderinlärningen och börjar med enklare handlingsövningar i kortare hinderkombinationer.
Förkunskapskrav: genomgången nybörjarkurs. Hunden ska vara minst 1 år och ha grundlydnad i form av inkallning

Tisdagar kl 18-20 med start 17/5
Anmälan till helena.rosth@telia.com

Kurskod:6

Rallylydnad - fortsättning

Förkunskap, du ska ha gått nybörjare/tävlat nybörjare.
Plats: Styvje 383, alla tar med eget fika.

Datum: 18/5, 24/5, 31/5, 7/6, 22/6
Tid: 18.00-20.00

Max 6 st ekipage
Anmälan till: Marie Sundman cubamaken@hotmail.com

Betalkod: 7

Sista anmälningsdag  12 maj

Utställning för Nybörjare  & Junior handling

Har du aldrig ställt ut tidigare men skulle vilja prova på?
Känner du dig osäker på hur utställningar går till och vill veta mer kanske till och med vill jobba på utställning? Då är detta en kurs för dig och din hund.

Vi kommer gå igenom anmälan till utställningen, klasser, klädsel & utrustning. Kursen innehåller både teori och praktik. Vi börjar med teori och lite prat kringregler och varför vi har Utställningar mm. Efter det har vi ca 1 timme praktik med hunden, där vi även hjälper varandra i hanteringen
och vi avslutar med fika och tar upp olika frågor och funderingar.

Vi avslutar kursen med en ”utställning”
Medlemskap och vaccinerad hund krävs och minst 4 månader.

Dag: Onsdagar
Tid: 17.00 (kan även funka på dagtid om önskemål finns)

Max antal 10 st (endast 1 hund/förare)

Pris 500 kr för 6 gånger och betalas till klubben
Betalkod: 8

Anmälan görs till Lena S-Thoor mail: lenafia@outlook.com
Har du ingen hund men vill ändå  gå kursen? Inga  problem, hund finns att låna av mig.

Vi är väldigt glada över att det är så många som vill gå kurs hos oss, kurserna blir fullsatta fort, om en kurs som du är intresserad av är fullsatt så kan du mejla till respektive kursledare för att visa ditt intresse. Om det finns tillräckligt med intresse så kan vi öppna upp för en till kurs.

Privatlektioner
Vill du ha hjälp med tävlingslydnaden eller är det vardagslydnaden som inte fungerar? Nu kan du få privatlektioner på klubben med valfri instruktör.
Pris:
400 kr 1 timme
600 kr 2 timmar
Frågor, funderingar och anmälan skickar du till Katarina Bergendahl: foxmaja@hotmail.com

För att gå kurs måste du vara medlem i Söderhamns Brukshundklubb eller Svensk Hundungdom. Vid anmälan ange: Namn, adress, telefonnr samt hundens ras, ålder och namn. Hunden måste vara vaccinerad mot valpsjuka, ange datum.

Alla hundar ska enligt Jordbruksverket vara ID märkta. Svenska Brukshundklubben (SBK) har bestämt att fr.o.m 2007-01-01 måste alla hundar som deltar i någon form av kurs visa ID handling.

Något du undrar över angående kurserna? Hör av dig till Katarina:
foxmaja@hotmail.com

Fortsättningskursen tränar på stan