Söderhamns Brukshundklubb erbjuder kurser för alla hundägare och hundar.

För att delta i en kurs krävs medlemskap i Söderhamns BK eller Svensk Hundungdom. Information finns under 'Bli medlem' på hemsidan. Tänk på att kursavgiften ska vara betald innan kursstart. På betalningen ska du ange den angivna betalningskoden för kursen samt ditt namn och personnummer.
Bankgiro: 621-4241

Kurser 2022

Valpkurs - kursstart löpande

Vi tränar utifrån en positiv attityd för att skapa en bra relation mellan dig och din valp. Vi jobbar mycket med kontakten och hur du knyter valpen till dig genom olika typer av lek. Vi går också igenom grunderna för att gå fint i koppel, komma när matte/husse ropar, sitta och ligga på kommando och hur man hanterar hundmöten. Passivitet och så småningom stadga är andra ledord.
Från 12 veckor till 6 månader.

Anmälan görs till Yvonne Brolin: yvonne.brolin@helsingenet.com

Max antal deltagare: 6 st

Kostnad: 850 kr + ev. kostnad för kurslitteratur.
Betalningskod: 1

Valpkursen startar löpande under året, när en kurs är full försöker vi starta en kurs.

Valp/Unghund fortsättning - kursstart löpande
Kursen är en fördjupning och förstärkning av det ekipaget lärt sig under valpkursen. Vi fortsätter att jobba med kontakten och betona vikten av en positiv relation och lekens fortsatta betydelse. Vi arbetar vidare med de färdigheter som valpen lärt sig under den förra kursen och ökar kravet på stadga. Vidareutvecklar aktiveringsövningar som spårarbete och uppletande av föremål.  Huvudinriktningen på kursen är allmänlydnad.

Anmälan görs till Yvonne Brolin: yvonne.brolin@helsingenet.com

Kostnad: 850 kr
Betalningskod: 2

Allmänlydnadskurs - FULL

Vill du ha hjälp på traven med ordning och reda i vardagen.
Med teori varvat med praktiska övningar, så som tex komma på inkallning, stannakvar, slappna av och koppelträning. Vi jobbar för att stärka relationen, mellan hund och förare för en roligare vardag med mindre konflikter.

Anmälan/ frågor görs till: Katarina Bergendahl via SMS 070-6709544 eller till foxmaja@hotmail.com

Kursdatum
Ons 31/8 kl 18.00- 21
Ons 7/9 kl 18-20.30
Ons 21/9 kl 18-20.30
Ons 28/9 kl 18-20.30
Ons 12/10 kl 18-20.30
Ons 19/10 kl 18- 20.30

Kostnad: 850 kr
Betalkod: 4

Kurs i sök - FULL

Kursen är på tisdagar fr o m 30/8, kl 17.30, fyra tisdagar i rad. Vi börjar varje tillfälle med ca en timmes teori och fortsätter sedan en timme till i skogen. På klubben finns sedan tidigare en aktiv sökgrupp. Vi kommer att försöka samträna med dem så att ni får se och vara figuranter för många olika typer av hundar. Efter genomgången kurs finns möjlighet att fortsätta träna sök med sökgruppen.

Pris: 500 kronor
Betalkod: 5

Markeringskurs Specialsök Röd Kong -FULLT

Kursen riktar sig till Nybörjare och nyfiken på Specialsök

Anmälan till Katarina

foxmaja@hotmail.com

Onsdagkvällar 26/10 & 2/11 kl 18-21

Plats: Söderhamns Bk

Instruktör: Katarina Bergendahl

SBK specialsöks instruktör & SBK Lärare

Kostnad: 450 kr

Betalkod: Markeringskurs

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sökvägg Specialsök

Dag 31/10-22          Tid: 18,00          Plats: Kraftverksvägen 2 i Ljusne

På en sökvägg kan man bla. träna upp hundens uthållighet och sniffningsfrekvens

Sökväggar kan se ut på många sätt. Vi använder oss aav en tegelstensvägg. Vi förklarar lite runt den och lineups

Oömma varma kläder och leksaker medtages

anmälan till: foxmaja@hotmail.com

Kostnad 150 kr betalas till klubben med koden: SPECIALSÖK

_________________________________________________________________________________________

Markeringsträning specialsök RÖD KONG

Tisdag den 8/11 träffas vi kl 18 på Brukshundsklubben

Markering är den sluthandling som hunden skall göra när den identifierat gömman, eller där vittringe är som starkast.

Vi tränar markering och stadga på den nivå ekipaget befinner sig på.

Anmälan görs till: foxmaja@hotmail.com

Kostnad 170 kr sätts in på klubbens konto. KOD: Specialsök

Välkommen!

MVH

Petra och Katarina

Vi är väldigt glada över att det är så många som vill gå kurs hos oss, kurserna blir fullsatta fort, om en kurs som du är intresserad av är fullsatt så kan du mejla till respektive kursledare för att visa ditt intresse. Om det finns tillräckligt med intresse så kan vi öppna upp för en till kurs.

Privatlektioner
Vill du ha hjälp med tävlingslydnaden eller är det vardagslydnaden som inte fungerar? Nu kan du få privatlektioner på klubben med valfri instruktör.
Pris:
400 kr 1 timme
600 kr 2 timmar
Frågor, funderingar och anmälan skickar du till Katarina Bergendahl: foxmaja@hotmail.com

För att gå kurs måste du vara medlem i Söderhamns Brukshundklubb eller Svensk Hundungdom. Vid anmälan ange: Namn, adress, telefonnr samt hundens ras, ålder och namn. Hunden måste vara vaccinerad mot valpsjuka, ange datum.

Alla hundar ska enligt Jordbruksverket vara ID märkta. Svenska Brukshundklubben (SBK) har bestämt att fr.o.m 2007-01-01 måste alla hundar som deltar i någon form av kurs visa ID handling.

Något du undrar över angående kurserna? Hör av dig till Katarina:
foxmaja@hotmail.com

Fortsättningskursen tränar på stan